2013. április 1., hétfő

Kapd be Magyarorszag!

 "(...)Az már jó ideje nem számít kiváltságnak, ha valaki gazdag.
 Az elszegényedők ellenben egyfajta avantgárdot képviselnek, 
végtére is a természeti erőforrások szűkülése miatt
 - a nem is olyan távoli jövőben -
 mindannyian szegényebbek leszünk.
 A stílusos elszegényedést azonban tanulni kell.(...)"
Pénz nélkül gazdagon /  Alexander von Schönburg 



Fulembe forro olom helyett naphosszat csilingel a penz  hianyanak- hangja, de azert jol vagyok....
Mar egy ideje a nagy magyar valosag depressziv leteben tengodom....egyik nap van jovokep... azaz kilatas a masnapi kenyerre... masik nap mindez utolso morzsajaban is szertfoszlik....dereng a tarsadalomnevelo reklam belenksulykolo tetelmondata: " Magyarorszag, en igy szeretlek"....es neha mar a kozepso ujjam felemelni sincs erom....de felsobb vezetoinket szivesen megkinalnam egy pohar itallal... a nep konnyevel, hiszen sokunknak az jut a poharba, hiszen a csapot megnyitva a penzunket latjuk elfolyni, minden korttyal a kiadasainkat noveljuk... es mar azert is fizethetjuk a bolondok adojat, hogy a rezsink mindenfele koddal afazott es agyonvarialt vegosszeget kiegyenlithessuk.
Szoval ... Magyarorszag ,,, en nem szeretlek igy.



Valamikor tultengett bennem a tudat, a nemzeti erzelem, hogy magyar vagyok...aztan szultem es meglattam a nagy magyar valosagot ami mar akkor sem volt rozsaszin, idestova husz eve...., hogy mennyire magara hagyja draga allamunk a jovo nemzedeket becsulettel neveloket.
Azota ugymond a sajat pecsenyem sutogetnem ha lenne pecsenyem ... de nincs, csak hetkoznapi harcok, ha lyukas a csemete cipoje vagy az oktatas ingyenessege nem a mi zsebunkre van szabva.
Az utolso csepp abban a bizonyos poharban az a hir, amit a napokban olvastam... Termeszetesen a facebookon, hiszen ma mar csak az tortenik meg ami ott publikalodik, illetve megsem, mert nemreg tortent, visszaelve atarsadalmilag meg erzekeny es egymast segito emberek jo szandekaval, hogy eltunt egy berettyoujfalusi kislany.... es mikor ezrek osztottak, kiderult, hogy alhir....had orizzem meg urinoi mivoltom es ne irjam le itt, hogy mit kivanok annak aki elkovette..... szoval a napokban megjelent egy bucsulevel, ami mellett nem ment el szerintem senki akinek uzenofalara kerult.... de sajnos tenni nem tudunk mit...
Egy ismeretlen ismerosom hozzaszolasat ideznem szabadon.... : az, hogy en ehen halok, az sincs jol....de hogy o?! Marmint Gerendas Peter...., aki sokunk otthonaba ( mig volt a magyar, berbol es fizetesbol elo embernek otthona ), eletebe hozott olyan pillanatokat, melyekben kicsit feledtuk azt, ami korulottunk zajlik, velunk...es bar nem tolunk fuggetlenul, de ebbe most es itt nem megyek bele....
Szoval... miert kell egy hatgyermekes magyar eloadomuvesznek elmennie az orszagbol, hogy enni tudjon adni a csaladjanak????????
Eddig sok szokenos jelenseg lattan idonkent szegyelltem magam nokent masok helyett.... most emberkent szegyellem magam azok helyett, akik bort isznak es vizet predikalnak....mert nekik futja ra. 
Olvasom Gerendas Peter rendhagyo bucsulevelet, es minden szava a szivembe mar...es paradox, de valahol melyseges fajdalommal telve buszke is vagyok ra...hiszen a muveszi ontudat es a szuloi felelosseg olyan peldaja ez a lepes ami elott csak neman fejet lehet hajtani.
Tudom, mindenki nem mehet el.... es tisztelet azoknak akik meg itt vegetalva adjak nekunk azt a tobbletet ami kiemelte oket kozulunk....
Csak remelem, hogy hatarainkon tul megbecsulest, tisztesseges megelhetest talal es tud nyujtani gyermekeinek.....
Mi emberek .... minden jot kivanunk.....